X

Descoperă 5 trucuri pentru o crustă perfectă

Știai însă că nu ai neapărat nevoie de brânză ca să gratinezi un preparat? De fapt, multe dintre cărțile de bucate franțuzești indică doar două ingrediente pentru crusta rețetelor au gratin: unt și pesmet.

Gratinarea reprezintă de fapt o artă a coptului în crustă, astfel încât alimentele de sub această crustă să își păstreze textura suculentă. În general se folosește o brânză/cașcaval ras sau ou sau pesmet sau unt deasupra tuturor alimentelor, pentru a le proteja de deshidratare în timpul fenomenului de coacere a alimentelor de sub acest strat.

CITEȘTE ȘI: Vinete umplute- rețeta care te scoate din impas

Descoperă 5 trucuri pentru o crustă perfectă

Află din articolul nostru cum se face o crustă perfectă și cum poți desăvârși această tehnică culinară accesibilă oricui.

Mâncărurile gratinate sunt uneori învăluite într-un sos catifelat pe bază de smântână sau lapte. Delicioasa crustă de deasupra împiedică uscarea preparatului în cuptor și îi oferă gust divin și aspect formidabil.

Începe prin a coace mâncarea fără topping-ul de brânză, până când ingredientele încep să se înmoaie. Cu aproximativ 10-15 minute înainte ca mâncarea să fie gata, presară deasupra brânza sau pesmetul cu unt. Așa te asiguri că vei obține o crustă și crocantă fără să se ardă.

CITEȘTE ȘI: Secretul pentru gratinarea perfectă: alege vasul potrivit

Descoperă 5 trucuri pentru o crustă perfectă

  1. Alege brânzeturi care se topesc frumos și se rumenesc bine, precum parmezan sau Grana Padano, cheddar, cașcaval, brânză Gruyere.
  2. Evită brânzeturile gata răzuite care pot conține amidon și alege să dai singur brânza proaspătă pe răzătoare pentru o crustă mult mai fină și mai aromată.
  3. Pentru un topping mai crocant, amestecă pesmet cu unt topit sau ulei de măsline și presară-l peste brânza răzuită.
  4. Când preparatul este gata, presară deasupra pătrunjel, ceapă verde sau chives, pentru un plus de aromă și o prezentare perfectă.
  5. Lasă preparatul gratinat să se odihnească timp de 10 minute după ce îl scoți din cuptor, pentru ca topping-ul să se fixeze și preparatul să poate fi tăiat cu ușurință, fără să se destrame.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro